Vraag en Antwoord

London Olympia

Comic Con Amsterdam zal plaatsvinden in de Rai Amsterdam.

Gasten zijn onderworpen aan werkverplichtingen. Er worden kosten in rekening gebracht voor handtekeningen. Foto's van de gasten zijn beschikbaar. Niet alle gasten verschijnen op alle dagen.

HET EVENEMENT

DE LOCATIE


TICKETS

COSPLAY

fOTOGRAFIE

Mag ik een foto of video maken?

QUEUING

PHOTO OPS

TALKS

HANDTEKENINGEN

ANDERE VRAGEN

 

HET EVENEMENT

Wat is Comic Con Amsterdam?

Comic Con Amsterdam is een twee daags comic con style event met bekende gasten, professionele photoshoots, panels en retailers.

Wie runt Comic Con Amsterdam?

Comic Con Amsterdam wordt gerund door Showmasters Events die al meer dan 20 jaar event ervaring hebben.

Wanneer is het evenement?

Het evenement neemt plaats op zaterdag 31 Augustus en zondag 1 September.

Wat is de Small Press & Artist Alley area?

Dit is een onderdeel van onze Creative Valley, een plek waar alle creators samenkomen.

Er is niet alleen plek voor de al gevestigde namen of opkomende talenten maar ook voor de beginnende creatievelingen die hun eerste stappen zetten met eigen werken.

Small Press en artists kunnen niet alleen hun eigen originele werken en schetsen promoten maar ook prints, boeken, comics, kaarten, badges en andere merchandise met eigen art

Wat is Comics Lane?

Comics Lane is een plek waar je onze genodigde artists kan ontmoeten.
Sommigen zullen voor de grote titels van DC of Marvel hebben gewerkt maar wij brengen ook de minder bekende artists graag naar de voorgrond omdat hun talenten niet onderdoen aan iemand die aan de mainstream comics heeft gewerkt.

 De locatie

Waar is de locatie?

Rai Amsterdam- meer hier over kan gevonden worden op de website van de Rai.

Hoe is de toegankelijkheid?

 

Ga voor details naar de toegankelijkheidspagina van de website.

 


Is er een garderobe?

De Rai heeft een betaalde garderobe. Hier spullen achterlaten is op eigen risico.

Is er beveiliging?

Zoals bij alle grote evenementen hebben we on site beveiliging. Er kan je gevraagd worden om een tassencontrole zodra je binnenkomt. Neem de instructies in acht die je gegeven worden door crew of beveiliging.

Zijn er pinautomaten? 

In de entrees van het RAI complex tref je een pinautomaat/geldautomaat aan van de ABN AMRO Bank en de ING Bank. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de pinautomaat/geldautomaat.

Is er Wi-Fi?

De RAI beschikt over een publiek wifi netwerk in het congrescentrum van RAI Amsterdam.

Wat zijn de parkeermogelijkheden bij de Rai?

De Rai beschikt over 4.000 ruime parkeerplaatsen, 35 laadpalen en 30 invalidenplaatsen. De kosten zijn € 4,00 per uur met een maximum van € 25  of koop online een dagkaart voor € 21.

Wat voor versnaperingen zijn er beschikbaar?

Er zullen in de Rai plekken zijn waar je wat te eten en drinken kan kopen

Kan ik het gebouw verlaten zodra ik binnen ben geweest?

Ja, als je een weekend ticket heb gekocht, krijg je een polsband dat je gedurende het evenement steeds om moet houden. Hiermee kan je weer binnenkomen. Als je een dagticket heb, krijg je een stempel op de hand zodat je daarmee dan weer binnen kan komen.

 

TICKETS

Wat voor type tickets zijn er?

Er zijn verschillende type tickets beschikbaar. Bezoek onze online shop voor de volledige details. Hou er wel rekening mee dat Diamond passes, photo ops en betaalde panel tickets niet inclusief toegang is en dat je dus ook nog een toegangskaartje moet kopen.

 Wat is een Gold Pass?

Er zijn vele voordelen om een Gold Pass houder te zijn waardoor je bezoek nog leuker wordt.
De ticket geeft je toegang op alle openingsdagen met een eigen Gold Pass ingang.

Dit houdt in:

  • Kortere queue bij de ingang en vroegere toegang tot het evenement (5 min)

  • Geen VQ ticket nodig omdat je pas op dezelfde manier werkt. (Dit is niet het geval bij Diamond gasten)

  • Prioriteit bij photo shoots

  • Prioriteit stoelen bij panels

Bezoek de online winkel voor de details.

Wat is een Diamond Pass?

Dit is een speciale ticket voor bijzondere gasten. Het is een all-inclusive manier om gegarandeerd de gast te ontmoeten. Bezoek de online winkel voor meer details. NB de Diamond Pass is exclusief de toegang tot het evenement.

Hoe kom ik aan tickets?

Tickets zijn onderworpen aan beschikbaarheid en kunnen via onze ticketshop gekocht worden.

Wat is het restitutie beleid?

We raden je aan om goed na te denken voor je kaartjes koop daar deze niet overdraagbaar of geretourneerd kunnen worden.

Hoe werkt een E-Ticket?

Onze tickets worden aangeboden door Eventbrite. Wanneer je een ticket bestelt, zal deze als PDF naar je verstuurd worden.
Deze kan dan afgedrukt worden of op de smartphone getoond worden om te scannen.
Je kan ook de Eventbrite app downloaden die al je tickets op 1 plek opslaat.
Houd er rekening mee dat tickets slechts 1 keer gescanned kunnen worden zodat elke persoon die meekomt een eigen ticket nodig heeft.

Mag ik mijn kind mee?

Kinderen onder de 6 jaar hebben gratis toegang en mogen met hun ouders meedoen met de activiteiten, zolang deze een geldige toegangskaart hebben. 

 

COSPLAY

Mag ik cosplayen?

Ja! We moedigen het aan dat mensen in cosplay komen. In onze Creators Valley kan je onze genodigde cosplayers ontmoeten

Wat is het beleid betreffende replica wapens?

Klik hier om naar de pagina met het beleid te gaan.

Hoe doe ik mee aan de cosplay masquerade?

Onze Cosplay Masquerade is erg populair dus pre-registratie wordt geadviseerd.  Bezoek de Cosplay Avenue pagina onder het Creators Valley menu. Hier zal meer informatie te vinden zijn zodra het beschikbaar is.

 

FOTOGRAFIE

Mag ik foto's of video maken?

Met de gasten?

We begrijpen dat een foto met de gasten erg belangrijk kan zijn. Dus wanneer je een gast ontmoet en een handtekening vraagt, zijn er meestal geen extra kosten als je een selfie neem. Echter, als de dag vordert, is het soms nodig om het selfie maken te stoppen zodat andere bezoekers ook de kans krijgen om de gast te ontmoeten voor het einde van de dag.

Hou echter in gedachten dat ondanks dat gasten heel vaak welwillend zijn om te poseren voor een foto, er ook meerdere redenen kunnen zijn dat ze dit niet willen. Mocht dit gebeuren, respecteer dan de wensen van de gast. Er zullen ook borden opgehangen worden bij de plekken waarop staat dat het niet mag.

Met andere bezoekers:

Herinneringen maken aan je bezoek is een deel van de ervaring dus we laten fotografie toe bij de evenementen. Toon respect door het niet te doen op de plekken waar het staat aangegeven. Vraag ook toestemming aan degene die je wil fotograferen, dat is wel zo netjes. Veel van onze cosplayers willen graag hun cosplay met jou delen maar wees netjes en beleefd naar elkaar toe en respecteer hun wensen.

Tijdens panels:

We zouden je graag willen vragen om alleen tijdens de eerste 5 min van de panel van de flits gebruik te maken bij het fotograferen. De flitsen kunnen zeer afleidend zijn voor de gasten en de rest van het publiek.

Video:

Het gebruik van video camera's is toegestaan in de dealers ruimtes. We raden je wel aan om toestemming te vragen aan de mensen die je wil filmen.  Het enige dat we je vragen om enige discretie te gebruiken en niet iemand filmen die dat niet wil (dit geldt voor fans, crew, dealers en gasten.

Video Cameras en video/geluidopname uitrusting (inclusief thet gebruik van opname mogelijkheden op mobiele telefoons) is NIET toegestaan bij panels van gasten of screenings.Dit is wegens praktische en wettelijke redenen.

Wat betekenen de borden met "geen geposeerde foto's" of "geen foto's"?

Wanneer deze borden geplaatst zijn, betekent dat dat de gast heeft verzocht dat er geen geposeerde foto's of helemaal geen foto's worden gemaakt aan de tafel. Er kunnen meerdere redenen voor zijn dus vragen we je om dit te respecteren.

QUEUING

Hoe lang duurt het om binnen te komen?

Door de aantal bezoekers die tegelijk naar het evenement komen, kan het even duren om de rijen te verwerken. Hoewel we pas om 9 uur open gaan, beginnen we al iets eerder met het scannen van tickets en doorzoeken van tassen.
Houd dit in gedachten als je al een planning hebt gemaakt voor je photo shoots dat je genoeg tijd hebt ingepland om het gebouw in te komen om daar te zijn waar je wezen moet. Als je een een betaalde activiteit hebt gemist omdat je niet genoeg tijd hebt ingepland, wordt deze niet gerestitueerd.

Moet ik in de rij staan?

Er zullen uiteraard momenten zijn waardoor je in een rij staat voor bepaalde activiteiten maar we hebben maatregelen genomen om de tijd te verkorten dat je daadwerkelijk in een rij staat, zodat je meer tijd hebt om van het evenement te genieten.

Wat is een Virtual queue?

Een Virtual Queue (VQ) is een queue waar je niet daadwerkelijk in staat tot je nummer wordt opgeroepen.Je haalt een ticket met een nummer bij elke specifieke gast die je wil aan het begin van de dag in de signing area bij een crewlid die daar de queue managed.  Deze zet op een bord welke nummers in de rij kunnen staan dus kom geregeld terug om te kijken of je nummer er bij zit.Hierdoor hoef je niet de hele tijd te wachten in een rij en kan je gewoon rondlopen. Elke persoon die in de rij wil staan moet een VQ ticket in persoon halen. Daarom adviseren we je om het vroeg te halen als je bepaalde gasten wil ontmoeten daar VQ tickets gelimiteerd kunnen zijn. Een VQ ticket is GEEN garantie dat je je handtekening krijgt.

Als ik een gold pass heb, heb ik dan nog een VQ ticket nodig voor Diamond guests?

Ja.  Alle Gold Pass houders hebben een VQ ticket nodig als de Diamond gast een signeer sessie doet buiten de vastgestelde Diamond pakket.

Wat is een Batch?

Om de photo shoots snel te laten verlopen en lange rijen te voorkomen, staan er op de gekochte photo shoot tickets batchnummers. Elke batch bestaat uit 50 tickets en zal worden omgeroepen door de crewleden. Als je batchnummer wordt omgeroepen, kan je aansluiten in de rij. Wees in de buurt om de instructies te horen van de crewleden. Als je een photo shoot mist, kunnen we er niks meer aan doen en er is geen restitutie.

Als er een botsting komt tussen activiteiten die ik wil doen, waat moet ik doen?

We houden alleen rekening met botsingen voor betaalde activiteiten. Als dit gebeurt, neem dan contact op met een crewlid dat jou kan adviseren over welke activiteit je het beste eerst kan doen en misschien je wachttijd in de rij kan verkorten zodat je alles krijgt waar je voor hebt betaald.

 

PHOTO OPS

 Kan er meer dan 1 persoon op een fotosessie?

Ja er mag meer dan 1 persoon op een foto staan. Elke persoon is welk verplicht om een fotoshoot ticket te hebben gekocht. Elke persoon krijgt dan een foto om mee naar huis te nemen.

Als ik meer dan 1 fotosessie ticket heb (of ik doe het met een vriend) mag ik dan verschillende poses aannemen?

Ja, maar als het druk is, wees er zeker van dat de fotograaf op de hoogte is. Hou het simpel en wees al gereed als je bij de gast bent.

Kan ik een digitale kopie van de foto krijgen?

Digitale kopieën zullen tegen een kleine vergoeding na de show beschikbaar komen. Bezoek https://showmasters.photoshelter.com/

Als de gast een split photo shoot heeft, hoe weet ik dan naar welke ik moet gaan?

Wanneer het schema wordt aangekondigd, kan het zijn dat gasten 2 photo shoots op een dag hebben. We roepen de tickets op in batches (zie de vraag "wat is een batch?") zodat je een           inschatting kan maken wanneer je sessie gaat beginnen. Spreek gerust een crewlid in het gebied aan die je dan kan adviseren.

Mag ik snel een handtekening vragen bij de photo shoot?

Nee. De foto sessies verlopen heel snel en we hebben daar niet de faciliteiten aanwezig om betalingen aan te nemen voor handtekeningen. Als je een handtekening wil van een gast, kan je deze aan hun tafel halen.

Moet je betalen voor selfies met gasten

Nee. Onze gasten vragen geen vergoeding voor selfies maar wees er van bewust dat niet alle gasten een selfie zullen willen nemen. Als ze wel een selfie nemen kan dat alleen als je een handtekening hebt gekocht. Je kan niet gewoon een selfie nemen zonder een aankoop te doen. 

Panels

Hoe werken de gratis panels?

Toegang tot de gratis panels werkt op basis van wie het eerst komt.  Na elke panel zal het leeg worden gemaakt zodat andere mensen bij een volgende panel ook een kans hebben om te zitten.

 

HANDTEKENINGEN

Wat kan ik laten signeren?

In principe kan je alles laten signeren. Als we op de hoogte zijn van enige restricties voor een gast, zullen we dit vooraf communiceren.  Je betaalt voor de handtekening en niet voor het item. Prijzen zijn per handtekening en worden op de pagina van de gasten aangegeven. Voor het geval je geen item hebt om te laten signeren, bieden wij een foto aan van 10x8. Als er een specifieke beeltenis is dat je wil laten signeren, is het aan te raden om deze zelf mee te nemen om teleurstelling te voorkomen.

 

Overige vragen

Hoe kan ik een tafel boeken?

Als je geïnteresseerd bent om als dealer te komen, klik hier.

Kan ik aan handtekeningen komen als ik er niet bij kan zijn?

Als het je niet lukt om naar de show te komen, kan je de handtekeningen altijd pre-orderen  - Klik hier voor details

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger?

 

Stuur een mail naar crew@comiccon-europe.com

 

Waar kan ik suggesties voor gasten sturen?

We willen allemaal dat de grote namen de shows bezoeken en er zijn een heleboel factoren die bij het boeken van gasten meespelen maar als je een ongewone suggestie heb, geef het dan op via de forum. - bezoek of meld je hier aan

Hoe kan ik voor spullen betalen?

De items die door Showmaster worden verkocht, kunnen van tevoren worden betaald via onze online winkel of op de dag met contant geld of alle grote betaalkaarten.
Als je voor de handtekeningen met een kaart wil betalen, moet je eerst bij onze salesdesk langs om daar creditcardvouchers te kopen welke dan ingeleverd kunnen worden bij de tafel bij de handtekeningen. Let ook op dat niet alle dealers een betaling per kaart accepteren, dus hou daar ook rekening mee.

Mag ik de gasten een cadeau geven?

Als je dat wil doen mag dat maar de beste plek om dat te doen is bij de tafel waar ze signeren. Wees niet beledigd als ze het niet meteen openmaken, dat kan komen door een eventuele drukte.

Kan ik gewoon met de gasten praten?

Er zijn een heleboel mensen die de gasten heel graag willen ontmoeten en daarom als het heel druk is, is het niet altijd mogelijk om gewoon een praatje te houden.  Als het rustig is bij de gast, ben je welkom om een praatje te komen maken.

Wie moet ik aanspreken als ik een probleem heb?

Als je op welk moment op de dag problemen hebt, spreek dan de pitbossen aan. Dat zijn onze senior crewleden met een rood shirt aan. Als zij je niet kunnen helpen, ga dan naar de infodesk.
Het is moeilijk om een probleem te rectificeren na een show dus laat het ons op tijd weten zodat we je kunnen helpen om er een leuke dag van te maken.

Wat doe ik als ik iets ben kwijtgeraakt of heb gevonden?

Als je iets hebt gevonden, geef het dan aan de dichtstbijzijnde crewlid. Deze zal er voor zorgen dat het wordt overgedragen aan de info desk.
Als je iets hebt verloren, ga naar de info desk en geef zo precies mogelijk aan wat je hebt verloren. Als het niet bij de info desk ligt, laat dan je contactgegevens achter voor het geval het later alsnog wordt ingeleverd.

Ik moet eerder weg maar heb voor activiteiten betaald

Onze activiteiten gaan de hele dag door dus hou hier rekening mee wanneer je je reis arrangement gaat plannen. We kunnen je geen voorrang in een rij geven of activiteiten verplaatsen omdat de reis arrangement te vroeg of te laat is ingepland